70.000 bezoekers op Open Monumentendagen Brussel

De 25e editie van Open Monumentendagen in het Brussels Gewest heeft meer dan 70.000 bezoekers gelokt. Rond het thema "Brussel m'as-tu vu?" werden op 114 verschillende plaatsen de deuren opengezet voor het publiek.

Een week na de Open Monumentendagen in Vlaanderen en Wallonië hebben liefhebbers van cultureel erfgoed hun ogen de kost kunnen geven op 114 verschillende plaatsen in het Brussels Gewest. De Open Monumentendagen in het Brussels Gewest vonden gisteren en vandaag plaats.

De drukst bezochte plaatsen van het voorbije weekend waren onder meer het Egmontpaleis (3.000 bezoekers), de Cercle Royale Gaulois (2.500 bezoekers) en De Munt (2.250 bezoekers).

In het algemeen hebben alle plaatsen in de 19 gemeenten van het Brussels Gewest hun deel van de bezoekers over de vloer gekregen. Ook de bustochten - die al voor de start van de Open Monumentendagen waren volgeboekt -, de rally's en de fietstochten kenden een enorm succes.

"Ik ben heel blij met het succes van deze 25e editie. Het publiek heeft alweer te kennen gegeven dat het de rijkdom van het erfgoed van het Brussels Gewest op prijs stelt", zegt minister-president Rudi Vervoort (PS).