Balletmeester van Bolsjoi opnieuw aan de slag

Bijna acht maanden na een aanslag met bijtend zuur en na verschillende operaties in een oogkliniek in Aken is de balletmeester van het Bolsjoi Theater naar Moskou teruggekeerd. Sergej Filin wil voor maandag zijn werk hervatten.

"Ik zie nu opnieuw voldoende om me zeker te voelen", zegt Sergej Filin op de Russische televisie. De 42-jarige Rus wil zijn werk voor de opening van het nieuwe seizoen van het Bolsjoi Theater hervatten.

Bij de aanslag op 17 januari voor zijn huis in Moskou waren zijn gezicht en vooral zijn ogen door bijtend zuur aangetast. "Mijn gezichtsvermogen is nu voldoende om te zien wat er op het podium gebeurt", aldus Sergej Filin.

Filin wacht nog een langdurige nabehandeling. "Het linkeroog heeft intussen weer een gezichtsvermogen van 80 procent", meldt de hoofdarts van het UZ in Aken, Martin Hermel. De politie beticht danser Pavel Dmitritsjenko ervan de aanslag te hebben opgezet. De uitvoerders zullen ook voor de rechter verschijnen.