Drone stort neer voor de ogen van Merkel

Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de Duitse deelstaat Saksen is een cameradrone voor de ogen van de Duitse bondskanselier Angela Merkel neergestort. Dat gebeurde tijdens een toespraak van de premier van Saksen Stanislaw Tilich. Niemand raakte gewond.

Opschudding tijdens een verkiezingsbijeenkomst van de christendemocratische partij CDU van Merkel in Saksen. Terwijl deelstaatpremier Tilich een toespraak hield voor een schare aanhangers, viel een cameradrone pardoes uit de lucht.

Zowel Tilich als Merkel, die naast hem op het podium stond, kon smakelijk lachen om het voorval. Waarom het toestel een duikvlucht maakte en op nauwelijks 2 meter voor het podium op de grond smakte, is niet duidelijk. Veiligheidspersoneel kon het snel afvoeren en niemand raakte gewond.

De Piratenpartij heeft laten weten achter het incident van de neerstortende cameradrone te zitten. Volgens een woordvoerder wilde de partij Merkel en Tilich laten weten "hoe het voelt om plotseling bespied te worden door een drone."

De man die met een afstandsbediening de drone bestuurde, werd opgepakt door de politie, maar kort daarna al weer vrijgelaten.

lees ook