Frans Europarlementslid haalt uit naar Belgische cameraman

In het Europees Parlement in Straatsburg is het afgelopen woensdag tot een aanvaring gekomen tussen het Franse Europarlementslid Rachida Dati en de Belgische cameraman Nick Resmann. Dati nam het niet dat Resmann haar filmde in de wandelgangen van het parlement en probeerde zijn camera af te nemen terwijl ze hem de huid vol schold.

Afgelopen woensdag was de Belgische cameraman Nick Resmann aan het werk in het Europees Parlement in Straatsburg. In opdracht van de website Eur@dio Nantes draaide hij er reportages.

Toen hij in de wandelgangen het Franse Europarlementslid Rachida Dati van de partij UMP filmde, stormde de vrouw plots op hem af. Ze schold hem de huid vol en probeerde zijn camera af te nemen. "Bent u nu tevreden?", riep ze. "U bent nog altijd een volslagen idioot."

"Ik wilde niemand in een hinderlaag lokken"

Vlak voor het incident plaatsvond, was Dati nog in gesprek met Bruno Gollnisch. Hij is eveneens een Frans Europarlementslid, maar wel van de extreem-rechtse partij Front National. Volgens Resmann ligt daarin mogelijk een verklaring voor de uithaal van Dati.

"Waarschijnlijk heeft ze me verward met een cameraman van het programma "Petit journal" van Canal +", denkt hij. De makers van dat programma hebben Dati de voorbije jaren immers al meermaals bespot.

"Nochtans wilde ik enkel beelden schieten in een openbare ruimte van het parlementsgebouw. Mijn camera was duidelijk zichtbaar. Ik wilde niemand in een hinderlaag lokken", benadrukt Resmann.

De beelden van het incident kunt u hieronder bekijken (vanaf 5 minuten en 22 seconden).