Geens: "Niet bang om mijn handen vuil te maken"

Minister van Financiën Koen Geens (CD&V) is bereid aan de verkiezingen van volgend jaar deel te nemen. Dat heeft hij gezegd in "VTM nieuws". "Ik ben niet bang om mijn handen vuil te maken", zei Geens. Naar eigen zeggen weet hij nog niet op welke lijst hij precies zal staan en of hij die ook zal trekken.

Minister Geens was vanmiddag de studiogast in "VTM nieuws". Naast vragen over de staatsschuld en een eventueel nieuw reddingsplan voor Griekenland, werd eveneens gepolst naar zijn plannen voor de verkiezingen van volgend jaar.

Geens is pas een half jaar minister van Financiën in opvolging van Steven Vanackere. Voorheen maakte hij carrière als academicus en advocaat.

"Ik ben niet bang om mijn handen vuil te maken", antwoordde hij op de vraag of CD&V hem zal uitspelen bij de verkiezingen van 2014. "Op 12 november maakt mijn voorzitter de namen van de lijsttrekkers bekend. Ik zal zien of ik erbij ben. In dat geval zal ik mij in het correcte pak steken."

Dat CD&V op dit moment nog geen duidelijke kandidaat-premier naar voor schuift, vindt hij niet abnormaal. "In Vlaanderen haalt mijn partij 22% en leveren we de minister-president. Federaal halen we slechts 17%. Het is normaal dat we daarom op Vlaanderen focussen."