Ludo Sannen stapt uit de politiek

Ludo Sannen neemt ontslag als lid van het Vlaams Parlement. Hij zal worden opgevolgd door Joke Quintens. Die is nu ondervoorzitter van de SP.A.

Op zijn website zegt Ludo Sannen dat hij op vraag van de partij en na overleg ontslag neemt als Vlaams parlementslid en als gemeenschapssenator. Hij stapt ook op als afgevaardigde voor de parlementaire vergadering van de Raad van Europa.

Volgens Sannen past dat in de nieuwe partijstrategie van de SP.A. Sannen zal worden opgevolgd door Joke Quintens, die nu ondervoorzitter is van de SP.A en ook schepen in Genk.

De 59-jarige Sannen was een van de pioniers van de groene beweging in Vlaanderen. Hij was Vlaams parlementslid voor Agalev, de voorganger van Groen. In 2003 en 2004 was hij Vlaams minister van Milieu, Landbouw en Ontwikkelingssamenwerking in de regering van minister-president Bart Somers (Open VLD).

In 2004 brak Sannen met de Vlaamse groenen en sloot hij zich aan bij de SP.A. Voor die partij was hij een tijdje fractievoorzitter in het Vlaamse halfrond.