Oudste man (112) ter wereld is overleden

In de Amerikaanse staat New York is de oudste man ter wereld overleden. Salustiano "Shorty" Sanchez Blazquez is 112 jaar geworden. Hij was pas sinds juli de oudste man ter wereld.
A2013

Salustiano Sanchez Blazquez werd op 8 juni 1901 geboren in het dorpje El Tejado de Bejar, in Spanje. Toen hij 17 was, verhuisde hij naar Cuba, waar hij op de suikerrietvelden werkte. Twee jaar later trok hij naar de Verenigde Staten. Hij verbleef een tijdje in de staat Kentucky, waar hij in de koolmijnen werkte. Nadien zocht hij zijn geluk in de staat New York en settelde hij zich met zijn vrouw in de buurt van de Niagarawatervallen.

In 2007, bijna 20 jaar na de dood van zijn echtgenote, verhuisde hij naar een rusthuis. Hij schreef zijn goede gezondheid onder meer toe aan het feit dat hij elke dag een banaan at. In juli van dit jaar werd hij na het overlijden van de Japanner Jiroemon Kimura (116) de oudste man ter wereld, maar hij liep niet hoog op met die titel. "Hij zegt: "Ik ben een oude man, en laat het daar gewoon bij"", zei zijn dochter toen.

Vrijdag is Blazquez overleden. Hij laat twee kinderen, zeven kleinkinderen, vijftien achterkleinkinderen en vijf achterachterkleinkinderen na.

De "nieuwe" oudste man ter wereld is de Italiaan Arturo Licata, hij is 111 jaar. De oudste vrouw ter wereld is de 115-jarige Misao Okawa uit Japan.