Picnic The Streets in Elsene en Molenbeek

De Brusselse burgerbeweging Picnic The Streets heeft zondag ongeveer 200 picknickers in Elsene en 400 picknickers in Sint-Jans-Molenbeek op de been gebracht. In tegenstelling tot de grote acties van de organisatie aan de Brusselse Beurs, zijn deze "Pic Nic More Streets" in de twee Brusselse gemeenten symbolisch bedoeld en veroorzaakten ze amper verkeershinder.

Onder de noemer "Pic Nic More Streets" worden nu ook lokaal protestpicknicks georganiseerd tegen het mobiliteitsbeleid in Brussel. Zondag was het de beurt aan Elsene en de Ninoofsepoort in Molenbeek.

Aan de Ninoofsepoort, die ligt op het kruispunt van de stad Brussel, Molenbeek en Anderlecht aan de kanaalzone, werd er onder meer gevoetbald en gebarbecued. De picknickers willen dat de malaise op het kruispunt aangepakt wordt.

Aan het Fernand Cocqplein in Elsene, voor het gemeentehuis, kwamen zowat tweehonderd mensen bijeen om de conservatieve mobiliteitsaanpak van het gemeentebestuur aan te klagen, zoals de vertramming van bus 71 die verhinderd wordt door de meerderheid. Ze deden dat met muziek en pingpong in een gemoedelijke sfeer.

In tegenstelling tot de grootschalige Picnic The Streets aan de Brusselse Beurs zijn de lokale acties eerder symbolisch bedoeld. Volgens de organisatie zullen er nog picknicks volgen in andere Brusselse gemeenten. De actievoerders willen zo druk uitoefenen om de openbare ruimte terug te geven aan de burgers en Brussel zo aangenamer te maken voor iedereen.