Redmond O'Hanlon wint de Boudewijn Büchprijs

De Britse reisschrijver Redmond O'Hanlon is de laureaat van de derde Boudewijn Büchprijs. De onderscheiding wordt sinds 2011 toegekend aan mensen die het antiquarische boek voor een breed publiek te brengen.

Redmond O'Hanlon krijgt de Boudewijn Büchprijs op 5 oktober op de Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair. "Hij heeft een aanstekelijke, onbeperkte gefascineerdheid voor het oude en zeldzame boek", motiveert de jury van de onderscheiding.

"In zijn gehele werk en optreden, onder meer in de televisieseries "Beagle" (foto) en "O'Hanlons helden", heeft hij een groot publiek warm gemaakt voor zeldzame boeken."

De voorbije twee edities van de Boudewijn Büchprijs zijn gewonnen door Diederik van Vleuten en Gerrit Komrij. Boudewijn Büch (1948-2002) was een Nederlandse schrijver, dichter en televisiemaker. Hij verzamelde tijdens zijn leven een indrukwekkende boekencollectie.