7 westerse gijzelaars duiken op in Al Qaeda-video

Het Mauritaanse persagentschap ANI heeft een Al Qaeda-video in handen gekregen waarop 7 westerse gijzelaars te zien zijn. Het gaat om vier Fransen, een Nederlander, een Zweed en een Zuid-Afrikaan.

Het persagentschap ANI heeft de video vooralsnog niet vrijgegeven, maar het zou wel degelijk om beelden van de Noord-Afrikaanse tak van de terreurorganisatie Al Qaeda gaan. Op hun site staat wel een fotomontage van de gijzelaars (zie screenshot boven). In de video zijn 7 westerse gijzelaars te zien die allemaal in goede gezondheid verkeren en hun land oproepen om te onderhandelen over hun vrijlating.

Het gaat om vier Fransen die drie jaar geleden zijn ontvoerd in Niger en een Nederlander, een Zweed en een Zuid-Afrikaan die bijna twee jaar geleden verdwenen zijn in Mali. Zij werden indertijd ontvoerd in een restaurant in Timboektoe. Een vierde man, een Duitse toerist, weigerde toen om mee te gaan en is toen in het restaurant doodgeschoten.

Van de zeven gijzelaars was al meer dan een jaar niets meer vernomen. De nieuwe videobeelden zouden dateren van juni 2013.