Cher wil niet optreden tijdens Winterspelen

Cher weigert om op te treden tijdens de Olympische Winterspelen begin volgend jaar in Sotsji, Rusland. Cher wil zo haar solidariteit tonen met de holebi's die in Rusland gediscrimineerd worden.

In een gesprek met het Canadese magazine Maclean's zegt Cher dat ze door een bevriende Russische zakenman uitgenodigd is om te zingen tijdens de openingsceremonie van de Winterspelen. Ze heeft dat aanbod onmiddellijk afgeslagen, zegt ze.

Eerder was Cher al twee keer op zijn uitnodiging ingegaan om op te treden in Rusland. Ze was toen heel enthousiast. Nu dus niet meer. "Ik wil weten waarom al die homohaat zo is geëxplodeerd", zegt ze.

Cher zegt dat ze zich herkent in de holebi's die gediscrimineerd worden. "Destijds haatten mensen Sonny en mij omdat we er zo anders uitzagen", verwijst ze naar het begin van haar carrière in de jaren 60. "Sonny is vaak uitgescholden en in elkaar geslagen."

Cher is niet de eerste artieste die zich uitspreekt tegen een aantal anti-homowetten in Rusland. Eerder deden ook o.a. Madonna en Lady Gaga dat.