E40 hele voormiddag versperd door ongeval in Aalst

In Aalst is vanmorgen een ongeval gebeurd met drie vrachtwagens. De E40 was daardoor de hele voormiddag volledig versperd in de richting van Gent. De linker- en de middenrijstrook zijn intussen weer open voor het verkeer.

Het ongeval gebeurde rond 9 uur net voor de afrit Aalst, ter hoogte van kilometerpunt 17,5. Bij het ongeval raakten drie vrachtwagens betrokken. Twee van de vrachtwagens stonden aan de kant van de weg, de derde stond in een schaar op de weg en versperde zo de hele snelweg. Twee inzittenden raakten gekneld en werden naar het ziekenhuis gebracht.

Het verkeer moest tot vanmiddag de E40 al in Ternat verlaten, waar de politie de weg had afgesloten. Op de E40 in de richting van Brussel was de linkerrijstrook afgesloten voor de hulpdiensten. Er stond in die richting ook een kijkfile. De takelwerken zijn nog aan de gang en het zal nog een tijd duren alvorens de E40 opnieuw volledig vrij is.