Komiek Billy Connelly (70) succesvol geopereerd

De Schotse komiek en acteur Billy Connolly heeft een prostaatoperatie ondergaan. De 70-jarige komiek heeft prostaatkanker en in het ziekenhuis is vastgesteld dat hij de ziekte van Parkinson heeft. Beide aandoeningen werden in een vroeg stadium ontdekt en de komiek zal zijn werk kunnen voortzetten.

Billy Connolly is een van de populairste komieken in Groot-Brittannië. Hij acteerde in verschillende films en maakte verschillende programma's voor de Britse openbare omroep BBC.

De komiek is in Amerika geopereerd aan zijn prostaat, nadat er prostaatkanker was vastgesteld. "De kleine operatie in de VS is succesvol verlopen en Billy Connolly is helemaal hersteld. Hij zal zijn werk kunnen voortzetten zoals voorheen", meldt de woordvoerster van Connolly.

Artsen hebben ook ontdekt dat Connolly de ziekte van Parkinson heeft. "Billy Connolly vertoont de vroege symptomen van parkinson en wordt op een gepaste wijze behandeld. De experts hebben hem verzekerd dat hij zijn werk kan voortzetten. Binnenkort gaan de opnames van een nieuwe tv-serie van start en de komiek plant ook een theatertournee in Nieuw-Zeeland in 2014", klinkt het.

De Britse vereniging voor mensen met prostaatkanker en de Britse vereniging voor mensen met ziekte van Parkinson juichen de openheid van Connolly toe. "We vinden het heel moedig van Billy Connolly dat hij over zijn ziekte praat in deze moeilijke dagen", reageert Owen Sharp van de vereniging Prostate Cancer UK.