Koningspaar ontmoet werknemers Ford Genk tijdens blijde intrede

Wanneer koning Filip en koningin Mathilde op 24 september hun blijde intrede in Limburg maken, zullen zij in het Provinciehuis een delegatie van werknemers van Ford Genk en de toeleveringsbedrijven ontmoeten. De koning wil hen persoonlijk een hart onder de riem steken omdat ze eind volgend jaar allen hun werk verliezen.

In het programma dat de vorst en zijn echtgenote op 24 september zullen afwerken, is een ontmoeting gepland met vier werknemers van Ford Genk en evenveel van de toeleveringsbedrijven.

De koning wil hen persoonlijk een hart onder de riem steken omdat ze eind 2014 door de sluiting van de autofabriek allen hun werk zullen verliezen.

Na het bezoek aan het Provinciehuis gaan de koning en koningin naar de Universiteit Hasselt, gevolgd door een werklunch in de ambtswoning van de gouverneur.

Bij wijze van apotheose volgt een wandeling door de stad, waar het koningspaar de tijd zal nemen om de Limburgers te begroeten. Aan het stadhuis van Hasselt zullen ze naar aloude traditie poseren voor een foto met de folklorereus De Langeman.

De politie laat weten dat tussen 12 en 15 uur in het centrum van Hasselt geen verkeer wordt toegelaten. Bezoekers moeten aan de rand van de stad parkeren of het openbaar vervoer gebruiken.