P!nk is Vrouw van het Jaar volgens Billboard

P!nk is uitgeroepen tot Vrouw van het Jaar door het Amerikaanse muziekmagazine Billboard. Ze ontvangt haar onderscheiding op 10 december tijdens Billboard Women in Music, een gala-avond in New York.

Billboard publiceert de belangrijkste Amerikaanse hitlijsten. "Toen we halverwege het jaar de balans opmaakten, was P!nk de vrouw met het bestverkochte album en de populairste song", verklaart hoofdredacteur Bill Werde van Billboard.

Met haar album "The truth about love" stond Pink voor het eerst op de eerste plaats in de hitlijst Billboard 200. Eerder dit jaar scoorde ze met "Just give me a reason" haar vierde nummer 1-hit in de Hot 100. "P!nk heeft sinds 2000 een bijzonder consistent succes op de hitlijsten. Ze zal ongetwijfeld de komende jaren nog veel mijlpalen bereiken", meent Bill Werde.

P!nk volgt Katy Perry op als Vrouw van het Jaar. Eerder wonnen Taylor Swift en Beyoncé de prijs.