Slachtoffer 9/11 alsnog geïdentificeerd

Twaalf jaar na datum is opnieuw een slachtoffer van de aanslagen van 9/11 geïdentificeerd. De man van 49 kon dankzij nieuwe technieken worden geïdentificeerd. Zijn naam is op verzoek van zijn familie niet bekendgemaakt. Tot op vandaag zijn 41 procent van de slachtoffers van de New Yorkse aanslagen van de terreurgroep Al Qaeda niet geïdentificeerd.
2001 AP

Bij de aanslagen in New York zijn in totaal 2.753 mensen omgekomen. Op dit ogenblik zijn nog maar 1.638 onder hen officieel geïdentificeerd. In de meeste gevallen gebeurde dat op basis van hun DNA. Van de anderen is nooit een spoor teruggevonden.

Onderzoekers pasten in dit geval nieuwe technieken toe op menselijke resten die kort na de aanslagen tegen de New Yorkse Twin Towers waren gevonden.

In de loop van de jaren zijn 21.906 menselijke resten teruggevonden. Daarvan kon 63 procent worden geïdentificeerd. Volgens de politiearts van de stad New York hebben de onderzoekers voor de identificatie van de overige 37 procent hun hoop gesteld op de vooruitgang van de wetenschap.