West-Vlaanderen deelt 15.000 luizenkammen uit

De provincie West-Vlaanderen verdeelt vanaf vandaag 15.000 luizenkammen in de regio Brugge-Oostende. De campagne is bedoeld om ouders van schoolkinderen vertrouwd te maken met de zogenoemde "natkammethode".

De provincie West-Vlaanderen heeft het proefproject over luizen opgestart samen met drie centra voor leerlingenbegeleiding in de omgeving van Brugge.

De luizenkammen zijn bedoeld voor de leerlingen van de basisscholen. De campagne, met als slogan "Iedereen KAMpioen", moet ouders vertrouwd maken met de natkammethode: het kammen van nat haar om de luizen te verwijderen.

De provincie probeert met de campagne ook vooral het taboe rond luizen te doorbreken. Ouders denken immers vaak onterecht dat ze bestempeld zullen worden als onhygiënisch als hun kinderen luizen hebben.

Het probleem moet bespreekbaar worden, zegt ook gedeputeerde voor Welzijn Myriam Vanlerberghe. "De provincie investeert 7.000 euro om dit in de regio Brugge-Oostende te doen en we hopen dat het zo succesvol is dat we volgend jaar meer geld mogen geven, maar dan voor heel West-Vlaanderen."