"Geloof al die geruchten over mij niet!"

Northampton, een stad in Engeland, is de afgelopen dagen in de ban van een clown die ’s nachts de straten afschuimt en foto’s van zijn escapades op het internet plaatst. Door zijn ietwat enge uitzicht, vooral versterkt door de duisternis, deed hij al snel denken aan Pennywise, de dansende clown uit Stephen Kings "IT", die niet lijkt wat zijn verschijning veronderstelt. En dat lokte bij een aantal bewoners een aantal agressieve reacties uit, als "Als ik hem tegenkom, sla ik hem neer". Maar de plaatselijke nieuwssite Northampton Herald&Post zou de clown nu ontmaskerd hebben. Of toch niet?

Volgens de nieuwssite vertoont de clown een grote gelijkenis met een zekere William Johnston, een acteur die ook onder de naam William Unwin werkt, die te zien was in een documentaire "The local clown".

Die clown, genaamd Richard, kleedt zich op een opvallend gelijke manier met de clown die nu rondwaart in Northampton. Ook lijkt een garage in de documentaire en op een van de foto’s nu dezelfde. Toch blijft de onzekerheid, want de site eindigt zijn bericht met: "Of is dit allemaal maar toeval?"

De maker van de documentaire, Alex Powell, liet intussen via Twitter weten niets met de "Northampton clown" te maken te hebben: "Ik woon er zelfs niet meer." Wel publiceerde hij volgens Buzzfeed in oktober een foto van een masker dat enorm gelijkt op het masker dat de huidige clown gebruikt. Ook de kleren werden door deze site aan Powell gelinkt.

De huidige clown liet op zijn Facebookpagina alvast weten dat "hij zijn outfit misschien moet veranderen nu blijkt dat die dezelfde is als de clown in "The local clown"."

Ook stelde hij de lokale bewoners gerust dat de geruchten die over hem verspreid worden niet moeten geloofd worden en dat hij géén mes met zich meedraagt. Maar of die hiermee gerustgesteld zijn, zolang zijn ware identiteit niet gekend is, is nog maar de vraag.

lees ook