Egypte voert druk op Moslimbroederschap op

De Egyptische politie heeft opnieuw een aantal kopstukken van de Moslimbroederschap opgepakt. Ook zijn de vermogens van 14 leiders van de beweging bevroren.
AP2013

In een appartement in de Egyptische hoofdstad Caïro heeft de politie vandaag Gehad al-Haddad, de woordvoerder van de Moslimbroederschap, opgepakt samen met enkele medestanders.

Al-Haddad is een van de belangrijkste leiders van de beweging. Eerder waren ex-president Mohammed al-Mursi en andere toplui zoals Mohammed Badie en Khairat al-Shater opgepakt. Die worden op een onbekende plaats vastgehouden.

Nog vandaag heeft het gerecht de vermogens van 14 leiders van de Moslimbroederschap bevroren. De nieuwe regering voert dus blijkbaar de druk op de Moslimbroeders op, sinds de afzetting van de moslimbroeder Mohammed al-Mursi als president begin juli.