Ex-"Familie"-actrice vecht ontslag aan

Actrice Anne Somers (42) vecht donderdag voor de Leuvense arbeidsrechtbank haar ontslag aan bij haar voormalige werkgever, Studio A uit Boortmeerbeek.

De actrice vertolkte sinds 2001 de rol van Véronique Van den Bossche in de populaire tv-soap "Familie" op VTM. Ook in de jaren 90, van 1991 tot 1994, vertolkte ze al dezelfde rol. In april 2012 maakte Studio-A, de makers van "Familie", bekend dat de samenwerking einde mei 2012 zou stoppen.

Anne Somers was nog tot midden oktober op het televisiescherm te zien als Véronique Van den Bossche. Over de manier waarop de samenwerking tot een einde kwam, verschenen in de media heel wat uiteenlopende en tegenstrijdige berichten.

VMMa en dochterbedrijf Studio A bevestigden dat er een rechtszaak hangende is, maar bleven karig met informatie. "Studio A is een dochteronderneming van ons, zij zijn daarin betrokken. Het gaat over de betwisting van een ontslagvergoeding van een bediendecontract. Het is een zaak tussen Studio A en Anne Somers. Wij gaan daarover geen uitspraken doen", aldus woordvoerster Sara Vercauteren van de VMMa. "Er is inderdaad sprake van een discussie. We wensen daar echter niet op te reageren. Dat is iets tussen het productiehuis en de actrice in kwestie", klonk het bij Studio A.