Johan Heldenbergh krijgt rol in Franse film

Johan Heldenbergh zal binnenkort meespelen in een Franse film. Hij zou te zien zijn naast Ludivine Sagnier en Reda Kateb in de misdaadfilm "La résistance de l'air", die begin volgend jaar wordt opgenomen in Straatsburg en Parijs. Dat meldt de filmwebsite Cinévox.

Johan Heldenbergh speelde de voorbije jaren in een aantal Vlaamse films die ook in het buitenland de nodige aandacht kregen, zoals "De helaasheid der dingen" (2009), "Hasta la vista" (2011) en "The broken circle breakdown" (2012).

Vooral die laatste film doet het fantastisch in Frankrijk, stelt Cinevox vast. De toonaangevende Franse filmwebsite Allociné zette hem zelfs op nummer 1 in de lijst van films die je zeker moet zien. Het publiek heeft de weg gevonden naar "Alabama Monroe", zoals de film voor de Franse markt is omgedoopt.

Johan Heldenbergh heeft nu een rol te pakken in een Franse film, naast Ludivine Sagnier ("Swimming pool") en Reda Kateb. Hij noemt het zelf een droomrol. "Eigenlijk speel ik duivel: charme en stout. Heel stout. Dit is een toprol. Een droom voor een acteur om dat te spelen". Vanzelfsprekend zal Heldenbergh Frans spreken. "Maar het is de bedoeling dat ik een Duitser of een Nederlander ben, dat wordt niet gespecifieerd. Ik moet perfect Frans spreken, maar er mag een accentje bij." Dat schrikt Heldenbergh niet af. "Ik heb tenslotte al veel in het Frans gespeeld op het theater."