Kwart van de banen bij Danone Rotselaar bedreigd

Bij Danone in Rotselaar verdwijnen 75 van de 307 banen. Dat is aangekondigd op een ondernemingsraad. De fabriek, waar voornamelijk Actimel wordt geproduceerd, kampt met een structurele overcapaciteit, zegt de directie van Danone België.

Door de economische crisis is de productie sinds 2009 met 35 procent gedaald. Daarom werd de weekendproductie stopgezet en het aantal productielijnen verlaagd. Bovendien werd er lange tijd een beroep gedaan op tijdelijke werkloosheid, maar "het blijkt vandaag niet meer te vermijden om structurele maatregelen voor te stellen die zijn aangepast aan de productievolumes", zegt de directie.

Danone België benadrukt dat de fabriek van Rotselaar een belangrijke industriële site is voor Danone. "Dit project is noodzakelijk om het voortbestaan van de productie-eenheid te kunnen verzekeren", luidt het. "Deze reorganisatie zal ons toelaten de activiteiten in optimale omstandigheden verder te zetten."

Danone stelt in België in totaal een 860-tal mensen tewerk. De groep heeft nog vestigingen in Oudergem en Strombeek-Bever; die worden niet getroffen door de reorganisatie.