Laatste "Mad men"-seizoen wordt in tweeën gesplitst

Het zevende en laatste seizoen van de populaire Amerikaanse serie "Mad men" zal opgesplitst worden in twee delen, zodat de reeks een jaar langer op het scherm te zien zal zijn. Dat heeft zender AMC laten weten.

De eerdere seizoenen van "Mad men" hadden allemaal 13 afleveringen. Het zevende en laatste seizoen heeft er 14, maar die zullen over twee jaar gespreid worden. De eerste zeven worden uitgezonden in het voorjaar van volgend jaar, de volgende zeven pas in 2015.

Matthew Weiner, de bedenker van de serie, zegt dat er zo een complexer verhaal verteld kan worden.

"Mad men" is sinds 2007 te zien op de Amerikaanse televisie, en sinds 2009 ook bij ons. De serie werd vier keer bekroond met een Emmy voor de beste dramareeks. Voor de volgende editie van de Emmy's, die volgende zondag worden uitgereikt, is "Mad men" vier keer genomineerd. Jon Hamm, die de hoofdrol van Don Draper speelt, maakt opnieuw kans om verkozen te worden tot beste acteur, een nominatie die hij nog nooit verzilverde.