Langverwachte game "Grand theft auto V" in de rekken

Het langverwachte computergame "Grand theft auto V" ligt sinds vannacht in de rekken. "GTA V" is het vijfde deel in de immens populaire "Grand theft auto"-reeks. Om tegemoet te komen aan de verwachte stormloop, openden verschillende ketens om 24 uur afgelopen nacht al de deuren.

"Grand theft auto V" speelt zich af in Los Santos, een virtuele stad die verdacht veel op Los Angeles lijkt. Met een budget van 200 miljoen euro is "GTA V" het duurste computerspel ooit ontwikkeld.

In totaal werkten maar liefst 300 mensen vijf jaar lang aan de ontwikkeling van "Grand theft auto V". Er wordt verwacht dat het spel het komende jaar 1,5 miljard dollar zal opleveren, zo'n 1,1 miljard euro.

Ook in ons land werd lang uitgekeken naar de release van de langverwachte opvolger in de GTA-reeks. Om tegemoet te komen aan de verwachte stormloop, openden verschillende ketens om 24 uur afgelopen nacht al de deuren.

Onder meer in de Game Mania in Merksem werden alle registers opengetrokken (zie foto's). De winkel werd voor de gelegenheid aangekleed als nachtclub en de wachtrij werd getrakteerd op een liveset van de Antwerpse dj Laurent Wery.

Game Mania kreeg afgelopen nacht meer dan 30.000 bezoekers over de vloer in Vlaanderen en Nederland. Dat is een absoluut record. "Nooit eerder werd er zo naar een spel uitgekeken en dat was te merken aan de massale opkomst in alle winkels", zegt concept manager Tom Henderikx.