Leuvense Studio-filmzaal omgebouwd tot 109 studentenkamers

Projectontwikkelaar Hecta heeft de voormalige filmzalen van Studio Filmtheaters langs de Brabançonnestraat en Gildenstraat in Leuven omgebouwd tot een studentenresidentie die 109 kamers omvat. Hecta start binnenkort ook de verbouwing van het tweede gebouw met vroegere Studio-filmzalen aan de Burgemeestersstraat even verderop tot 250 studentenunits evenals kantoren voor het Davidsfonds.

De nieuwe studentenresidentie "Filmtheaters" aan de Brabançonnestraat, die deze week officieel geopend wordt, is ondergebracht in twee gebouwen die verbonden zijn door een sokkel waarin 2 gemeenschappelijke keukens en een ontspanningsruimte is voorzien.

Dertig parkeerplaatsen, 114 fietsenstallingen en een aparte ruimte voor het afvalbeheer in de ondergrondse parking moeten de overlast in de buurt beperken. In het gebouw langs de Brabançonnestraat is ook een handelspand voorzien waarin zich een fitness vestigde.