Met klasse eten in een fastfood-restaurant

Het is niet de plaats die je onmiddellijk associeert met een "diner bij kaarslicht", maar drie Britse tieners wilden het toch een keer proberen. En dus trokken ze met hun eigen bestek, een wit tafellaken, kaarsjes, eigen borden en gekleed met stropdas naar de McDonald’s in Kingston om daar enige klasse toe te voegen aan hun hamburgers met frietjes. Toen een van de personeelsleden niet zo opgezet bleek met de grap, waren ze uiteindelijk genoodzaakt het pand uit te rennen. Maar pas nadat meerdere foto’s via Twitter de wereld waren ingestuurd.

"We dachten dat het hilarisch zou zijn als we volgens de regels zouden gaan eten in een plaats waar alles er nogal familiair aan toegaat", aldus Adam Welland in The Huffington Post. De 15-jarige tiener werkte samen met zijn vrienden Cameron Ford en William Peachy op basis van dat idee hun grap verder uit.

Peachy in Daily Mail: "Toen we gingen zitten, bleken de andere gasten het vrij grappig te vinden. Ook al bekeken sommigen ons raar. Totdat één personeelslid zich aan ons begon te ergeren en dreigde met: "Vertrek of jullie komen er nooit meer in." Dat bracht ons niet van ons stuk. Maar dan werd een medewerker van het beveiligingspersoneel op ons afgestuurd. Dan hebben we ons boeltje gepakt en zijn we weggelopen."

Maar de grap riep ook negatieve reacties op, waarbij de tieners vooral als "aandachtshoeren" werden omschreven. "Blijkbaar voelen sommigen zich wel echt makkelijk beledigd, ook al toont de foto dat het om onschuldig plezier ging. Hou op hier zo zwaar aan te tillen", twitterde Welland als reactie.

De website Pink News leek dan weer ontgoocheld dat beide jongens op de foto niet homoseksueel waren, ook al zouden ze dat in een begeleidende tekst geïnsinueerd hebben ("My beautiful boyfriend"). In de titel maakte de site dan ook duidelijk gewag van "Fake gay couple" en legde in het bericht de nadruk op het feit dat "ze deden alsof ze homo's waren". "Weerzinwekkend. Jullie hebben alles wat we gezegd hebben omgedraaid in jullie voordeel", aldus een verbolgen Welland nog.

lees ook