Mexico geteisterd door "historische" overstromingen

In Mexico zijn al zeker 40 mensen om het leven gekomen door het noodweer. Tienduizenden mensen hebben hun huis moeten verlaten. Het land wordt momenteel geteisterd door twee verschillende stormen tegelijk: Ingrid en Manuel.

De orkaan Ingrid kwam gisteren over land in de staat Tamaulipas, in het noordoosten van Mexico, met in zijn spoor hevige regens en windstoten. Duizenden mensen werden ondergebracht in tijdelijke onderkomens. Intussen is Ingrid in kracht afgenomen tot een tropische storm.

In het zuidwesten van Mexico werd de staat Guerrero zondag getroffen door de tropische storm Manuel. De badplaats Acapulco werd daarbij het hardst geraakt. Zeker 21 mensen zijn er omgekomen door aardverschuivingen en overstromingen. Duizenden toeristen zijn er gestrand.

Het is van 1958 geleden dat Mexico getroffen werd door twee zware stormen tegelijk. Beide stormen zijn intussen wel afgezwakt, maar ook in het binnenland kunnen ze nog zware regenval veroorzaken. De Mexicaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft de overstromingen al "historisch" genoemd.