Microsoft koopt voor nog eens 40 miljard eigen aandelen

De Amerikaanse softwaregigant Microsoft gaat opnieuw voor 40 miljard dollar eigen aandelen inkopen. Het kwartaaldividend wordt opgetrokken tot 28 cent.

Eind deze maand loopt al een "buy-back"-programma van 40 miljard dollar af. Vandaag heeft Microsoft bekendgemaakt dat het opnieuw eigen aandelen gaat inkopen en dat voor hetzelfde bedrag.

Volgens CFO Amy Hood past die maatregelen in een programma om meer cash uit te keren aan de aandeelhouders. Tegelijk is aangekondigd dat het trimestrieel dividend met 22% wordt opgetrokken tot 28 cent.

De softwaregroep uit Redmond staat voor grote veranderingen. Eerder werd bekendgemaakt dat CEO Steve Ballmer volgend jaar opstapt. Hij vindt het tijd voor een nieuwe leiding. Ballmer leidde Microsoft sinds 2000, maar kreeg veel kritiek omdat hij te laat de evolutie naar mobiele toepassingen zoals smartphones en tablets opgemerkt heeft.

Wel heeft Ballmer onlangs de overname van de afdeling mobiele telefoons van het Finse Nokia voor 7,2 miljard dollar aangekondigd.