Nederlands documentairefestival in teken van WOI

Het International Documentary Film Festival in Amsterdam besteedt tijdens de komende editie extra aandacht aan de Eerste Wereldoorlog. Er zullen acht documentaires te zien zijn over WOI, die gemaakt zijn Nederland, België, Duitsland en Engeland.

De documentaires staan op het programma omdat het volgend jaar een eeuw geleden is dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Het onderzoekscentrum NIOD en museum Beeld en Geluid hebben geholpen bij de selectie van de films.

Experts leiden de documentaires in. Na de vertoning vindt een gesprek met het publiek plaats "over de betekenis van de film voor de geschiedschrijving".

Een ander onderdeel van het programma is de vertoning van Nederlandse documentaires die ooit een Oscar wonnen of daarvoor werden genomineerd.

Het documentairefestival in Amsterdam loopt van 20 november tot en met 1 december. Het is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste ter wereld. Vorig jaar werden ruim 200.000 kaarten verkocht.