Oostenrijkse stroper heeft waarschijnlijk zelfmoord gepleegd

De Oostenrijkse stroper die gisteren 4 mensen om het leven heeft gebracht, heeft waarschijnlijk zelfmoord gepleegd. De politie had een verkoold lichaam teruggevonden op de boerderij waar de man zich verschanste. Dat is door de nabestaanden van de dader geïdentificeerd.

Op de boerderij in het Oostenrijkse plaatsje Melk, waar zich gisteren een 55-jarige stroper urenlang had verschanst nadat hij 3 agenten en 1 verpleger had gedood, had de politie vanmorgen een verkoold lichaam gevonden.

Het lijk werd intussen door de nabestaanden van de stroper geïdentificeerd, maar een lijkschouwing moet zekerheid brengen over de identiteit van de man.

De man wiens lichaam gevonden is, is door een schot in het hoofd om het leven gekomen. De politie gaat ervan uit dat het om de stroper gaat die zelfmoord heeft gepleegd na de feiten.

Met de ontdekking van het lichaam is een einde gekomen aan een periode van 24 uur waarin de ordediensten verwoed jacht op de man hebben gemaakt.

Wegblokkade

Alles begon gisterochtend toen de politie de stroper tegenhield bij een wegcontrole. Hij vluchtte weg met zijn auto, maar belandde in een sloot in de buurt van Annaberg. Daar schoot hij een agent neer, die later zou overlijden.

Toen een ambulance ter plaatse kwam, schoot de stroper ook een verpleger dood die de agent wou verzorgen. Een andere agent kreeg eveneens kogels in zijn lichaam, maar hij overleefde de aanval.

De stroper vluchtte vervolgens opnieuw weg. Bij een wegblokkade schoot hij een tweede agent dood. Daarna verschanste hij zich in zijn boerderij in Melk, die al snel door de politie werd omsingeld.

Niet veel later ontdekte de politie in een patrouillewagen in de buurt van de boerderij het dode lichaam van nog een agent. Die man werd waarschijnlijk vermoord nadat de stroper hem een tijdje had gegijzeld tijdens zijn vlucht.

Volgens de Oostenrijkse krant Heute tartte de stroper al jaren de politie en andere jagers. Hij legde steeds weer de koppen van neergeschoten dieren op straat. Een speciale eenheid zou de man in de laatste twee weken al twee keer hebben proberen te vatten.

AP2013