Prins Harry brengt nacht door in een "koelkast"

De Britse prins Harry heeft de nacht doorgebracht in een industriële koelkamer. Hij deed dit als voorbereiding op een expeditie naar Antarctica ten voordele van gewonde Britse soldaten uit Afghanistan.

De koelkamer dient normaal voor het testen van militaire en burgerlijke voertuigen. Prins Harry bracht er de nacht door met vier gezellen. Twintig uur lang moest de prins zich weren tegen een temperatuur van -35 graden en koude windstoten.

Op deze manier willen ze zich voorbereiden op een tocht op Antarctica eind november. De Britten zullen het opnemen tegen een team uit de Verenigde Staten en eentje uit Australië/Canada in een race van 321 kilometer lang op de Zuidpool.

De tocht past in de actie "Walking with the wounded", een liefdadigheid ten voordele van gewonde soldaten.