Pyromaan aan het werk in Vorst en Ukkel?

In Vorst en Ukkel zijn de voorbije 10 dagen 27 voertuigen in brand gestoken. Het parket van Brussel onderzoekt de zaak, maar van de dader of daders is voorlopig geen spoor. Er wordt gevreesd dat er een pyromaan aan het werk is.

In 10 dagen tijd zijn dus 27 voertuigen in brand gestoken, de meeste in Vorst. Naast auto's waren er ook enkele motoren en een mobilhome bij. De lokale politie heeft versterking gekregen van de federale politie en het aantal nachtelijke patrouilles is opgevoerd.

"Er rijden extra patrouilles rond ’s nachts", bevestigt Jean-Marc Ghyssels (PS), de burgemeester van Vorst aan Tv Brussel. "Maar er staan 15.000 tot 20.000 wagens geparkeerd in Vorst. We kunnen natuurlijk niet achter elke auto een agent plaatsen."

Of de uitgebrande auto's het werk zijn van een pyromaan of vandalisme door jongeren, is nog onduidelijk. Het parket onderzoekt de zaak. "Op dit moment zijn er vooronderzoeken lopende. Er is nog geen verdachte opgepakt, maar alles wordt in het werk gesteld om deze dossiers zo snel mogelijk op te lossen", zegt woordvoerster Anja Bijnens.