Ruim 5.000 Bergenaren verwelkomen koning en koningin

Na Leuven en Waver was het vandaag de beurt aan Bergen, de hoofdplaats van de provincie Henegouwen, om koning Filip en koningin Mathilde een Blijde Intrede te bezorgen. Volgens het persbureau Belga waren er heel wat belangstellenden, tussen de 5.000 en 6.000.

Het koningspaar werd om 11 uur in het provinciehuis ontvangen door de nieuwe provinciegouverneur Tommy Leclercq, Waals minister-president Rudy Demotte en de stedelijke autoriteiten onder leiding van titelvoerend burgemeester Elio Di Rupo. Hij verwelkomde de wens van de koning om, ter gelegenheid van de Blijde Intrede, al de burgemeesters van de bezochte provincies te ontmoeten.

Na het ondertekenen van het Gulden Boek van de provincie, trok het koningspaar naar het stadhuis waar een werkvergadering is gepland, onder meer rond het project "Mons 2015". In dat jaar is Bergen de Europese cultuurhoofdstad.

Na een werklunch, in aanwezigheid van onder meer Eric Domb, stichter van het park Pairi Daiza, en regisseur Franco Dragone, gingen koning Filip en koningin Mathilde langs om het beroemde aapje ("Aapje van de Grote Bewaker"), het stadssymbool, te aaien. De Blijde Intrede werd besloten met een bezoek aan de Grote Markt.