Website van Tecteo was tijdlang gehackt

De website van de Waalse intercommunale Tecteo is een tijdlang gehackt geweest. Tecteo kwam vorige week in een mediastorm terecht, omdat de publieke instelling de kranten van L'Avenir wil overnemen van Corelio.

Bezoekers van de website van Tecteo werden vanmorgen aangestaard door twee rode ogen met de boodschap dat de webpagina tijdelijk niet bereikbaar was en gehackt was. De hacker noemt zichzelf Noface. Het is nog niet duidelijk waarom de site precies gehackt werd.

Wellicht heeft het een en ander te maken met de mediastorm waarin de intercommunale in beland was. Tecteo wil de kranten van L'Avenir overkopen van de Vlaamse mediagroep Corelio. Die overname stond al snel ter discussie, omdat Tecteo een publieke instelling is.

De zaak heeft heel wat losgemaakt bij de Franstalige politieke partijen. MR noemt de overname een voorbeeld van "Berlusconisering", waarbij een door de PS geleid overheidsorgaan te veel macht vergaart. PS wijst erop dat er ook MR-leden in de raad van bestuur zitten.