1 op de 3 werknemers vreest te hoge verwachtingen van werkgever

Een op de drie werknemers in België vreest op termijn de hoge verwachtingen van hun werkgever niet meer te kunnen inlossen. Dat blijkt uit de driemaandelijkse "Workmonitor" van Randstad. Opvallend is dat die bezorgdheid niet leidt tot meer onzekerheid over de job. Het aantal werknemers dat vreest zijn job te verliezen, is net gedaald.
archiefbeeld

De resultaten komen uit de Randstad Workmonitor, een onderzoek dat het bedrijf sinds 2003 voert in 32 landen. Per land worden minstens 400 werknemers ondervraagd.

Bijna negen op de tien Belgische werknemers zijn van mening dat de verwachtingen van werkgevers inzake hun capaciteiten en competenties hoger zijn dan vijf jaar geleden. Drie op de vier zijn er ook van overtuigd dat deze tendens zich in de toekomst zal voortzetten. De werknemers moeten vooral hun digitale competenties ontwikkelen, en zien ook hogere verwachtingen inzake sociale en educatieve vaardigheden en ervaring.

De ontwikkelingen leiden ertoe dat meer dan een derde van de Belgen aangeeft in de toekomst mogelijk niet meer aan de verwachtingen te kunnen voldoen. Nochtans vrezen niet meer Belgen voor hun job. Het aantal Belgen dat bang is de komende zes maanden zijn job te verliezen, is met 5 procent gedaald tegenover drie maanden geleden. Daarnaast geeft ook 73 procent aan tevreden te zijn met zijn huidige werk. Acht procent is ontevreden.

Meest gelezen