40.000 toeristen gestrand in Acapulco door noodweer

In de Mexicaanse badstad Acapulco zijn 40.000 toeristen gestrand door overstromingen. Na de doortocht van twee tropische stormen zijn de luchthaven en veel wegen daar ondergelopen. Het leger heeft al zeker 2.000 mensen geëvacueerd.
RONALDO SCHEMIDT

De autoriteiten vermoeden dat ongeveer 40.000 toeristen, vooral uit Mexico-Stad, vastzitten in Acapulco. Door overstromingen en grondverschuivingen is de stad in de zuidwestelijke staat Guerrero grotendeels afgesloten van de rest van de wereld.

Reizigers moesten naar de startbanen komen omdat de luchthaventerminal overstroomd was. Meer dan de helft van de stad is overstroomd. Verschillende hotels beschikken niet meer over elektriciteit en water.

Alleen al in Guerrero zijn meer dan 30 mensen omgekomen. In heel het land vielen minstens 57 doden nadat de tropische storm Manuel zondag aan de westkust aan land was gekomen, en de orkaan Ingrid maandag aan de oostkust.