6 doden bij aanrijding tussen bus en trein in Canada

Bij een botsing tussen een dubbeldekbus en een trein in Canada zijn zeker zes doden gevallen. Er vielen ook tientallen gewonden. Het ongeval gebeurde aan een overweg niet zo ver van de hoofdstad Ottawa.

Het is nog niet precies duidelijk hoe het ongeval gebeurd is. Gregory Mech, een van de passagiers die het kan navertellen, denkt dat de buschauffeur de slagboom en de lichten van de overweg niet gezien heeft. Net voor de overweg is er namelijk een bocht van negentig graden. "De bus is recht op de trein gereden. Er liggen echt dode lichamen op de sporen", zegt hij aan het persagentschap AP.

De Canadese autoriteit die verantwoordelijk is voor de spoorwegveiligheid laat weten dat ze al langer bezorgd waren over de desbetreffende overweg. Er zal een onderzoek gevoerd worden naar de precieze oorzaak van het ongeval. De onderzoekers wachten daarvoor nog op de zwarte doos van de trein.