"Geen nieuwe besparingen of belastingen nodig"

Om de begroting voor dit jaar op koers te houden zijn volgens vicepremier Laurette Onkelinx (PS) geen nieuwe besparingen of belastingen nodig. De regering zoekt nog 206 miljoen euro, maar dat zou lukken met enkele "technische aanpassingen".

Het kernkabinet zat vanmiddag opnieuw samen om zich over de begrotingscontrole van 2013 te buigen. De eindmeet is in zicht, vrijdag volgt een laatste vergadering. De tijd dringt hoe dan ook, want zaterdag al verwacht Europa tekst en uitleg over hoe België precies zijn begrotingsdoelstellingen wil halen. Dit jaar mag het begrotingstekort namelijk niet hoger zijn dan 2,5 procent van het bbp.

Volgens PS-vicepremier Onkelinx zullen daarvoor geen nieuwe of bijzondere maatregelen nodig zijn, omdat de regering "goed nieuws" heeft gekregen over de cijfers van de sociale zekerheid. Hier en daar enkele "technische aanpassingen" zouden de klus moeten klaren.