Bal van Miley Cyrus drijft universiteit tot wanhoop

"Wrecking ball", de nieuwste videoclip van Miley Cyrus, heeft na amper tien dagen 100 miljoen mensen naar YouTube gelokt en de populariteit van de veelbesproken clip is nu ook merkbaar in de Grand Valley State Universiteit in Michigan. De reuzegrote bal die daar al jaren hangt, is tot afgrijzen van de unief uitgegroeid tot de populairste verzamelplaats van de campus.

Op tal van sociale media doken er de voorbije dagen foto's en filmpjes op van studenten die, veelal in adamskostuum, de acties van Cyrus imiteerden. De zangeres laat op de sloopkogel in "Wrecking ball" eens te meer verstaan dat ze niets meer te maken wil hebben met haar kindvriendelijke imago van enkele jaren geleden. En de dingen die Cyrus doet, worden door de studenten perfect geïmiteerd, zoals te zien is op Vine, Instagram, Facebook en Twitter.

Het avontuur van de studenten zal evenwel van korte duur zijn, want de universiteit heeft beslist om de sloopkogel af te breken en te verwijderen, tot grote ontevredenheid van de studenten. Zij hebben al een "herdenkingsmoment" gehouden om te protesteren tegen de verwijdering. Sommigen hopen zelfs dat Miley Cyrus ervoor gaat zorgen dat de decaan op zijn beslissing terugkomt.

lees ook