En plots stroomt er koud bier door het hele huis

Een jongeman uit Nieuw-Zeeland zal zich zijn thuiskomst van eergisteren nog lang heugen. Tot zijn eigen verbazing zag hij hoe er plots koud bier tevoorschijn kwam nadat zijn vriendin de kraan in de keuken had opengedraaid. En ook elders in het huis was er geen sprake meer van "water" van de kraan.

Vele uren eerder waren vrienden van bewoner Russ zijn huis binnengedrongen om de waterleidingen af te koppelen en ze te verbinden met enkele vaten bier. Vervolgens installeerden ze niet minder dan 14 verborgen camera's om zo de reactie van hun vriend te registreren. Die is uiteraard verrast met de aanwezigheid van het bier, maar vooral door de ideale temperatuur van het goedje. Ook in de badkamer stelt hij vast dat er bier door de kraan stroomt.

Wanneer hij zijn waterleiding gaat inspecteren, ontdekt hij de vaten bier. De vrienden zijn razend enthousiast en zo ook de ruim anderhalf miljoen mensen die de grap op YouTube hebben bekeken.

Een Nieuw-Zeelandse brouwerij heeft de video inmiddels gebruikt voor een marketingcampagne. "Het was een idee van de brouwerij en uitgevoerd door vrienden van collega's", zegt de woordvoerster van de brouwerij in de Amerikaanse pers. "In dat vriendengroepje werden wel vaker grapjes uitgehaald, dus voor ons was het eigenlijk een win-winsituatie. Het heeft ons ook geen geld gekost."

lees ook