Kate Moss gaat naakt voor 60e verjaardag Playboy

Het Britse topmodel Kate Moss gaat naakt voor de 60e verjaardag van Playboy. Dat heeft Jimmy Jellinek van het blad bevestigd aan de Los Angeles Times. Het verjaardagsnummer komt in december uit. Moss wordt in januari 40.
AP2012

"Je hebt een icoon nodig om de verjaardag van een wereldmerk te vieren", zegt Jellinek. "Moss is het gezicht van Burberry. Als een van de grootste topmodellen ter wereld is ze de perfecte partner om ons te helpen de volgende 60 jaar van het blad te lanceren."

Moss werd voor Playboy gefotografeerd door de modefotografen Marcus Pigott en Mert Atlas, maar wel met een knipoog naar de typische Playboy-poses. Zo zal ze te zien zijn met katoenfluwelen konijnenoren, handboeien en zijden kousen.

"Moss is wereldberoemd en ze steekt de grenzen over, van seksueel beeld tot modellenwerk in de betere kringen. Voor ons is het heel natuurlijk", aldus Jellinek. Ook topmodellen als Cindy Crawford, Naomi Campbell en Claudia Schiffer stonden al op de cover van Playboy. Moss ging eerder al naakt, onder meer voor Love magazine, Vogue Brazil, de Pirelli-kalender en enkele reclamecampagnes.