Kleuter overleden aan hersenvliesontsteking in Opwijk

Afgelopen weekend is een kleuter van de gemeentelijke basisschool De Boot in Opwijk overleden aan de gevolgen van een bacteriële hersenvliesontsteking (meningitis). Dat meldt het gemeentebestuur van Opwijk. Volgens het gemeentebestuur werden in overleg met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding en het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid de nodige maatregelen genomen en is er bijgevolg geen reden tot paniek.

Hoewel de kans klein is dat er nog andere kinderen besmet werden, raadt het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid de ouders van kinderen uit de klas van het overleden kind aan bij de huisarts een antibioticum te halen voor hun kind om mogelijke verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Ook na het innemen van dit antibioticum is het aan te raden waakzaam te zijn en het kind bij symptomen van koorts, hoofdpijn, braken of kleine rode vlekjes op de huid door de huisarts te laten onderzoeken.

In de school is een rouwregister geopend.