Laatste interview Jimi Hendrix wordt integraal uitgezonden

Het Britse radiostation National TeamRock Radio zendt vandaag het laatste interview dat Jimi Hendrix voor zijn dood gaf integraal uit. Het is vandaag 43 jaar geleden dat de gitarist dood werd gevonden in Londen.

Het interview werd op 11 september 1970 afgenomen door muziekjournalist Keith Altham in het Cumberland Hotel. Tot vandaag is het nooit integraal uitgezonden. Fragmenten ervan werden wel gebruikt voor artikels en de BBC heeft ooit ook al een deel ervan uitgezonden.

Altham zal op TeamRock Radio ook vertellen over de persoonlijke gesprekken die hij met Hendrix had. "Jimi was een moeilijke man om te interviewen", zegt Altham. "Hij fluisterde meestal en vaak eindigde hij zijn zinnen met "etcetera, etcetera" of "whatever".

Volgens presentator Nicky Horne wordt de uitzending een "fantastisch moment". Jimi Hendrix werd bekend door zijn virtuoze gitaarspel en songs als "Hey Joe", "All along the watchtower" en "The wind cries Mary".