Laatste programma David Frost komt er toch

De Britse openbare omroep BBC gaat toch het radioprogramma maken waarvoor de gerenommeerde journalist David Frost zich kort voor zijn dood had geëngageerd. Het zal een eerbetoon worden aan Frost, die de show had moeten presenteren.

De radioshow "That was the year that was" moet een soort remake worden van het legendarische satirische televisieprogramma "That was the week that was", waarmee Frost in de jaren 60 doorbrak.

In "That was the year that was" zou Frost terugblikken op de belangrijkste nieuwsfeiten uit 1963, het jaar waarin de Amerikaanse president Kennedy werd vermoord. Het programma, dat drie afleveringen telt, zal nu gepresenteerd worden door Lord Grade, een vriend van David Frost.

De BBC zegt dat de show nu zal uitgroeien tot een eerbetoon aan David Frost. "Kort voor zijn dood was hij akkoord gegaan met een remake van zijn beroemde programma, en hij keek er erg naar uit", klinkt het.

David Frost overleed op 31 augustus aan een hartaanval.