Manou Kersting gaat langspeelfilm maken

De Nederlands-Antwerpse acteur Manou Kersting gaat een eerste langspeelfilm draaien. Hij krijgt daarvoor de hulp van Luc Wyns, met wie hij eerder "Crimi clowns" maakte. Het gaat om een filmversie van zijn theatershow "Manollo Manouche et Les Filles de Minuit".

Manou Kersting is vooral bekend van zijn tv-rollen in o.a. "Matroesjka's" en "Crimi clowns", maar hij staat ook op de planken. In zijn show "Manollo Manouche et Les Filles de Minuit" is hij de leider van een dol zigeunerorkest. De show is een combinatie van een gypsie big band en meisjes die een burleske act opvoeren.

"Toen Luc Wyns de show gezien had, vond hij dat ik er een film van moest maken", vertelde Kersting in "Café Corsari". "De film zal de sfeer hebben van "Alice in Wonderland" of "The wizard of Oz": een stagiaire-stripteaseuse leert de zin van het leven kennen als ze kennismaakt met het zigeunerleven".

De levensstijl van de zigeuners is Manou Kersting niet onbekend. Zijn vader speelde destijds viool en kreeg in zijn Antwerps café vaak bevriende zigeunermuzikanten over de vloer.