MNM-dj Bert Beauprez: "Ik hoop dat mensen niet dezelfde fout maken"

MNM-presentator Bert Beauprez is gisteravond via een YouTube-filmpje uit de kast gekomen. “Na mijn radioprogramma heb ik om 9 uur een filmpje op het internet gezet en dan ben ik voor twee uur gevlucht, mijn gsm afgezet en gewoon tv gekeken”, zo vertelt hij in “Reyers laat”.

Bert Beauprez presenteert sinds 2011 op de VRT-radiozender MNM. Hij weet al vijf jaar dat hij homoseksuele gevoelens heeft, maar ondanks "zijn grote mond" kon hij daarover niet praten.

De eersten aan wie hij het vertelde waren zijn ouders. Zij reageerden verdrietig omdat hun zoon daarover zo lang had gezwegen.

"Stoem kieken", zo noemt Beauprez zichzelf in het internetfilmpje omdat hij al die jaren niks gezegd heeft. Hij roept daarom jongeren op om meer te praten. "Ik hoop dat ze door dit filmpje geïnspireerd raken om niet dezelfde fout te maken als ik."

Volgens Beauprez is praten een groot probleem in onze samenleving. "Sms’en met smileys kunnen jongeren, maar daar blijft het dan bij. Als er echt gepraat moet worden, dan worden soms bepaalde dingen niet verteld."

Na zijn coming-out heeft Beauprez heel wat reacties gekregen. "Of dat goede of slechte reacties zouden zijn, kon ik totaal niet inschatten." Maar achteraf blijkt dat vrijwel alle commentaar positief was. "De meeste reacties die ik kreeg waren ook heel herkenbaar."