Robbedoes-personages krijgen eigen themapark in Frankrijk

Stripuitgeverij Dupuis uit Marcinelle (Charleroi) is van plan om in Frankrijk in de lente van 2015 een themapark te openen rond de personages van de Robbedoeskrant. Dat hebben de ontwikkelaars bekendgemaakt.

"In 2012 hadden we een akkoord gesloten met Europa-Park, maar enkel rond Michel Vaillant, voor een expositie in de Mercedes-Benz-hal (in Duitsland, nvdr)", zegt Olivier Perrard, algemeen directeur van Dupuis in een interview met de Franse krant Les Echos.

"Dit keer zijn we gevraagd in het kader van een groter project: een nieuw recreatiegebied optrekken rond onze personages", aldus Perrard. Naast de avonturen van Robbedoes (in het Frans Spirou) en Michel Vaillant geeft Dupuis ook de verhalen van Marsupilami en Guust Flater uit.

Er werd een licentieakkoord getekend met Jean-Patrick Demonsang, een van de promotoren van het project van het themapark en voormalig chef van de onderneming Seventure Partners.

"In dit stadium hebben we een terrein gevonden om ons te vestigen en zijn we aan het uitkijken naar kapitaal op basis van een gefinaliseerd businessplan", zegt hij.

Het themapark zou in de Rhônevallei komen, "nabij de snelweg A7", en uit een vijftiental attracties bestaan. Voor het project is een investering van in totaal 75 miljoen euro nodig.