Rutten en Deboosere supporteren voor Scala

"De sfeer in de Wetstraat is de laatste dagen ongezien. Politici zijn de kluts kwijt, slaan wartaal uit, spelen stratego met mijnenvelden... Er is zelfs een deadline want op 25 september moet het allemaal gebeuren. Mij ga je die dag echter niet zien. Ik pas voor pandaworstelen en achterhoedegevechten en ga die dag naar de première van de Black Moon-tournee van Scala", aldus Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten in een filmpje op YouTube.

Dat Rutten dit doet, hoeft niet te verbazen: net als de Kolacny-broers woont zij in Aarschot. Naast de Open VLD-voorzitster maken ook andere bekende Vlamingen op YouTube reclame voor de Scala-tournee.

Zo zegt voetballer Jelle Vossen dat hij op 25/9 onder geen beding een match met RC Genk speelt. Komiek Jacques Vermeire zegt die dag een optreden in het uitverkocht Sportpaleis af en weerman Frank Deboosere meldt dat er tijdens op de premièredag van de Black Moon-tournee iets unieks zal gebeuren, "want de maan gaat zichzelf die dag opeten".

De Black Moon-tournee, die op 25 september officieel van start gaat in Heist-op-den-Berg, is genoemd naar jongste album van Scala & Kolacny Brothers en bevat enkel eigen nummers geschreven door Steven Kolacny in samenwerking met producer Koen Buyse en tekstschrijvers Vincent Neyt en Jo Dawson.

De tournee omvat een 30-tal concerten in Vlaanderen en eindigt op 30 november in Dendermonde. Een 10-tal optredens zijn reeds uitverkocht. In december geeft het meisjeskoor net als vorig jaar onder de titel "December" enkele kerstconcerten. Daarna volgen een reeks optredens in Duitsland.