Saar Bossuyt kroont zich tot recordhouder “Blokken”

Saar Bossuyt heeft zich gekroond tot absolute recordhouder in “Blokken”. Ze won vanavond voor de tiende keer en veegt daarmee het vier jaar oude record van Bart De Coster van de tabellen. Als eerste kandidaat ooit keert ze morgen voor een elfde keer terug in het spelprogramma met Ben Crabbé.
© VRT

In haar voorronde behaalde de 23-jarige doctoraatsstudent Saar Bossuyt maar liefst 1.140 punten. Ze was daarmee veel te sterk voor haar tegenspeler. In de finale was het spannend: Saar had nog maar 19 seconden over toen ze met de tip “naald en draad” het woord “naaister” vond. Daardoor keert ze donderdag voor de elfde keer terug in “Blokken”, een absoluut record.

Bart De Coster, met tien deelnames de vroegere recordhouder, feliciteert zijn opvolgster. “Ik wist dat ooit de dag zou komen dat mijn record zou sneuvelen. Het is niet te onderschatten hoe zwaar het is om het zo lang in “Blokken” uit te houden”.

"Meubels kopen voor mijn nieuw appartement"

Het parcours van Saar Bossuyt oogt al indrukwekkend. Tijdens haar tien deelnames slaagde ze er al vier keer in om in de voorronde meer dan 1.000 punten te scoren, met een uitschieter van 1.210 punten.

In de finale had ze vier keer aan één vraag genoeg om het woord te raden. Met haar tiende overwinning doet ze nog eens 1.000 euro bovenop haar prijzenpot. In totaal won Saar Bossuyt al 10.000 euro en een flatscreen led-tv.

De komende dagen kan Saar Bossuyt haar record nog scherper stellen. Hoelang ze het nog volhoudt, verklapte de recordhoudster uiteraard niet bij "Café Corsari", waar ze later op de avond te gast was. Het was in elk geval moeilijk om haar mooie score zo lang geheim te houden. Slechts vier mensen bracht Saar op de hoogte: haar moeder, vader, grootmoeder en vriend. Wat gaat de studente doen met de 10.000 euro die ze al verdiend heeft? "Meubels kopen voor mijn nieuw appartement en nog eens op reis gaan met mijn vriend."