"Ik voel me goed als Koning! Leve België!"

Op de officiële twitteraccount van de Belgische koninklijke familie is vanavond een opmerkelijke tweet verschenen én meteen weer verwijderd. "Ik voel me goed als Koning!" Leve België!", stond even te lezen. Volgens het Paleis is de tweet in geen geval door koning Filip zelf geplaatst.
Een collega bij de NOS kon de tweet nog net van zijn TweetDeck kopiëren.

De tweet op de officiële account @MonarchieBe verdween bijna even snel als hij erop was geplaatst. Verschillende andere twitteraars hadden de zinnetjes echter al opgemerkt en namen het bericht over.

In een eerste reactie laat het Paleis weten dat de tweet in geen geval door koning Filip zelf is geplaatst. Wie dat dan wel deed, is momenteel nog niet duidelijk. Mogelijk werd de account gehackt.

Hoe dan ook was het vreemd dat de boodschap enkel in het Nederlands werd geplaatst. Normaal worden alle officiële tweets ook in het Frans verspreid.

Zelfs al zou deze tweet niet van de hand van koning Filip zelf zijn, dan nog schrikt hij er op andere momenten niet voor terug zich openhartig op Twitter uit te laten. Begin deze week liet hij weten dat hij zijn kinderen op school had afgezet vooraleer zijn blijde intrede in Henegouwen te maken.